Standaardmontage

Montagevoorwaarden

Bescherming van uw interieur
Onze monteurs werken zo netjes mogelijk, maar ze lopen meerdere keren naar binnen en naar buiten.
Ze zijn verplicht om werkschoenen te dragen. Deze schoenen hebben een dik profiel dat bij nat weer afdrukken achter laat. Het is raadzaam dat u vooraf evt. delicate vloerbedekkingen en trapbekledingen beschermt met lakens of dekens om beschadigingen te voorkomen. Snuisterijen en wanddecoraties dienen verwijderd te zijn.

Muurdoorvoer 
De doorvoer door een spouwmuur is standaard inbegrepen. Het muurtype is tijdens het intakegesprek niet altijd  te controleren. Indien tijdens de montage vast komt te staan dat de muur van beton, staal, hout, in ieder geval anders dan steen is, volgt overleg. Hiervoor zal een meerprijs worden besproken.

De monteur controleert voor het boren of er staal of stroomleidingen bij de boorpositie aanwezig zijn. Indien de meetapparatuur signaal geeft volgt overleg met de klant. Er wordt een alternatief gekozen of de klant geeft goedkeuring voor de boring.

Werkzaamheden op daken
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren dienen de monteurs evt. over het plat dak of pannendak te lopen.
Tijdens de werkzaamheden kan de dakbedekking door diverse redenen beschadigd raken! Bij het uitnemen, het terugplaatsen én tijdens de werkzaamheden op het dak, kunnen pannen defect raken!
Naargelang de ondergrond van de panlatten zouden ook binnen beschadigingen kunnen optreden.
Dit is voor risico van de opdrachtgever.

Koelleiding 
Maximaal 4 meter (effectief 3 meter) tussen binnen- en buitenunit, inclusief verbindingskabel binnen- en buitenunit. Voor de afwerking van het buitenleidingwerk zijn witte kunststof afwerkgoten opgenomen in de offerte.

Muurbeugel/kunststof balken 
In de offerte wordt één van deze ondersteuningen opgenomen voor de opstelling van de buitenunit.

Elektra 
Er dient een geaarde wandcontactdoos of een voedingspunt binnen 2 meter afstand aanwezig te zijn bij de binnen- of buitenunit. Indien gewenst kunen wij een aparte offerte hiervoor opstellen.

Condensafvoer 
Tijdens het koelen onttrekt de airconditioning vocht uit de ruimte, dit vocht (condens) dient afgevoerd te worden. Standaard zal dit op afschot, met de koelleidingen mee naar buiten, worden gemonteerd. Indien er geen afschot gecreëerd kan worden dient er een condens afvoer pomp geplaatst te worden. Buiten vervolgt het water zijn natuurlijke weg. Tegen meerprijs kan een PVC leiding over de gevel worden gemonteerd.

Hoogte 
Uitgangspunt voor de montage van de buitenunit is een veilige, goed bereikbare locatie, zonder gebruik te hoeven maken van een kraan of hoogwerker. Voor gebruik van de hoogwerker geldt een toeslag van € 175,00 / dagdeel, incl. transport vice verca. 
 

Downloads
Alfa ACAlfa AC (14 Mb)


< terug naar het overzicht