Warmteterugwinning

Onze filosofie is dat gebouw en mens in balans horen te zijn. Daarom ontwerpen wij maatwerk concepten gebaseerd op innovatieve technologieën. We adviseren en installeren vervolgens installaties die beter, sneller, energiezuiniger, gezonder en milieuvriendelijker verwarmen en koelen.  Dit kunnen wij realiseren met WTW installaties in combinatie met warmtepompen. Deze installaties besparen tot 70% energie t.o.v. de conventionele verwarmingen. En daarom beloont de staat u onder bepaalde voorwaarden met 44% subsidie!

Met warmteterugwinning kan de warmte uit afvoerlucht worden gebruikt als voorverwarming van de ventilatielucht. De afvoerlucht zelf wordt echter naar buiten afgevoerd, alleen de warmte uit die lucht wordt teruggewonnen. Hiermee kunnen rendementen tot 90% worden gerealiseerd. Ook geproduceerde warmte van ventilatoren kan via warmteterugwinning nuttig worden gebruikt.

Bij gebalanceerde ventilatie (mechanische luchttoevoer en mechanische luchtafvoer) worden de toevoer en afvoer van ventilatielucht op mechanische wijze met elkaar in evenwicht gebracht, waardoor gegarandeerd wordt dat een ´luchtdicht´ gebouw voldoende geventileerd wordt. Als gebalanceerde ventilatie aanwezig is, dan kan de warmte in de afvoerlucht worden benut, door middel van een warmte-terugwin-unit (wtw).

Voorbeelden roosters